Nuorten pop-up -toimitus SuomiAreenalla 

Cultura-säätiö ja mediakoulutuskeskus Metka perustavat kesällä 2018 SuomiAreenan yhteyteen viikoksi erikielisten suomalaisnuorten toimituksen. Hankkeen tavoitteena on saada nuoret mukaan mediatyöhön ja sitä kautta kiinnostumaan yhteiskunnallisista asioista sekä vaikuttamisesta. Perjantaina 20.7. nuoret vetävät keskustelun yhdellä SuomiAreenan lavoista. Teema ja osanottajat määrittyvät kevään aikana.
 
Pop-up toimituksessa nuoret toimittajat seuraavat SuomiAreenan keskusteluja ja tapahtumia sekä raportoivat niistä kotikielellään omille kieliryhmilleen. Eri taustaiset suomalaiset saavat näin mahdollisuuden ymmärtää, miten suomalainen yhteiskunta toimii ja mistä maassa puhutaan. Toimitus myös etsii kaikkia yhdistäviä tavoitteita ja pohtii, mitä niiden eteen voidaan yhdessä tehdä.

Sosiaalisen median koulutus 

Koulutus järjestettiin 19.-28.4.2016 Siinä käsiteltiin käytännön viestintää sosiaalisessa mediassa, pohdittiin faktantarkistuksen kysymyksiä sekä keskusteltiin moderointikäytännöistä ja trollauksesta ilmiönä. 

Lisätietoja: tiedottaja Hanni Hyvärinen, puh. 045 1337 337, hanni.hyvarinen(at)culturas.fi

Venäjänkieliset yhdistystoimintakurssit 2014

Cultura-säätiö on toteuttanut yhdessä Opintokeskus Vision kanssa venäjänkielisen yhdistystoimintavalmennukset Kotkassa 17. - 18.3. ja Kuopiossa 3. - 4.4. Valmennukset oli tarkoitettu Suomessa asuville venäjänkielisten yhdistysten edustajille ja kaikille kulttuuri- ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneille. Kouluttajina toimivat Mariya Loginova ja Salla Pyykkönen. Lisää valmennuksia on tulossa myöhemmin tänä vuonna. Niistä tiedotetaan tällä sivulla.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Irma Kettunen, puh. 0400 584 248, irma.kettunen(at)culturas.fi