Cultura-säätiö palkkasi koordinaattori Daria Agapovan kehittämään museoiden välistä asiantuntijavaihtoa että uutta ohjelmaa venäjänkielisille perheille suomalaisissa museoissa. 
 
CulturaFestin yhteydessä marraskuussa avatut hauskat tehtäväreitit yli 6-vuotiaille lapsille ja vanhemmille jatkuvat Helsingin kaupunginmuseossa ja Kansallismuseossa. Erityisesti lapsille suunniteltujen esitteiden sivuilta löytyy tehtäviä näyttelykierrosta varten. Ilmaiset esitteet voi ladata sivuiltamme. 
 

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin Kaupunginmuseon Mitä yhteistä? -seikkailu tapahtuu Lasten kaupungissa, jossa asuu vanha varis. Varis näyttää meille kaupunkia lintuperspektiivistä ja opettaa samalla katsomaan historiaa kokonaisuutena. Millaisia yhteisiä muistoja on suomalaisella ja venäläisellä mummolla? Mitä samoja leikkejä leikittiin suomalaisten ja neuvostoliittolaisten talojen pihoilla? Miksi Helsingin tuomiokirkko muistuttaa Pietarin Iisakin kirkkoa? Mennään yhdessä etsimään vastauksia museokierrokselta ja opitaan historian lisäksi myös lisää toisistamme!
 
Museo avoinna: ma–pe 11–19, la–su 11–17. Poikkeukselliset aukioloajat ja pääsymaksut: tarkista sivulta helsinginkaupunginmuseo.fi
 

Kansallismuseo

Kansallismuseon Ihminen ja eläimet – aina lähellä -seikkailua ohjaa karhu. Karhu on ehtinyt vuosisatojen kuluessa olla niin toteemieläin kuin talon kivikoriste, ja nyt kertoo meille ihmisten ja eläinten vuorovaikutuksesta eri aikoina. Lähde mukaan tutkimaan entisaikojen elämänmenoa ja ajattelua. Miten muinaiset luonnonhenget näkyvät yhä Suomen ja Venäjän symboliikassa?
 
Museo avoinna: ti ja to - su klo 11-18, vintti klo 12-17. Ke klo 11-20, vintti klo 12-19. Poikkeukselliset aukioloajat ja pääsymaksut: tarkista sivulta www.kansallismuseo.fi
 
Kuva: Svetlana Mihailova